(ВИДЕО): СТЕЧАЕЦ 10 ГОДИНИ НЕ ПРИМИЛ НИКАКОВ НАДОМЕСТОК « » (Видео)Стечаен работник од Неготино: СЕ НЕМА НИ ЗА ХИГИЕНСКИ СРЕДСТВА « » АНКЕТА: СОЦИЈАЛНА ПРАВДА ВО НЕГОТИНО « » СОБИР ЗА СОЦИЈАЛНАТА НЕПРАВДА ВО МАКЕДОНИЈА « » (ЕКСКЛУЗИВНО) Д-р Дејан Ставриќ: ТОА БЕШЕ КЛАСИЧНА МОНТАЖА « » Милорад Милановиќ: ТЕШКО Е ДА СИ СИНДИКАЛЕЦ « » Работник од Велес: НЕМААТ КАМШИК, НО ИМААТ СОФИСТИЦИРАН ОБЛИК НА РОБОВЛАДЕТЕЛСТВО « » АНКЕТА: СОЦИЈАЛНА ПРАВДА ВО КАВАДАРЦИ « » АНКЕТА: СОЦИЈАЛНА ПРАВДА ВО ВЕЛЕС « » Пецо Ристевски, СИЕР: МАКСИМАЛНО СЕ КОРИСТАТ ДУПКИТЕ ВО ЗАКОНОТ « » Емил Крстановски, МОТ: МАКЕДОНИЈА РАТИФИКУВАЛА 77 КОНВЕНЦИИ « » Марјан Ристески, КСОМ: ЛУЃЕТО ЖИВЕАТ ВО ТЕШКА МИЗЕРИЈА « » Илија Хаџи Николов, Синдикат на ФЕНИ: НАИДУВАМЕ НА РАЗБИРАЊЕ « » Уранија Пировска: КРШЕЊЕ НА ОСНОВНОТО ПРАВО НА ЖИВОТ « » СЕРИОЗНИ НЕРЕГУЛАРНОСТИ НА РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ГТЦ

ХАОС И НАСИЛСТВО ВО МАКЕДОНИЈА

Во Македонија денеска се случува хаос и насилство. Незамисливо е службеници на обезбедувањето во македонскиот парламент физички да ги нападнат народните избраници од редовите на опозицијата, да ги тепаат и влечат по ходниците.

Пред очите на македонската јавност и светот, денеска во Македонија се суспендираа сите правила и принципи на демократијата, Уставот и законите.

Цивил – Центар за слобода најостро го осудува насилството врз граѓаните, нивните претставници во парламентот и новинарите.

Повикуваме на разум и враќање на законитоста и почитувањето на човековите права и слободи во Парламентот, на улиците на главниот град и во целата држава.

Владините претставници и парламентарното мнозинство, раководните структури на обезбедувањето и полицијата, како и насилниците од редовите на овие структури веднаш да му се извинат на македонскиот народ и да поднесат одговорност за своите постапки.

Violence in the Macedonian Parliament

Violence in the Macedonian Parliament (plusinfo.mk)

Оваа вест е достапна и на: Албански, Англиски

You can leave a response, or trackback from your own site.
 
 

ПРЕТХОДНА ОБЈАВА

СЛЕДНА ОБЈАВА